Maak je leven makkelijker met een handig factuurprogramma

10 januari 2021

Posted in ICT en Techniek

Het opstellen van een factuur is niet het ergste wat je kan overkomen. Misschien is de eerste factuur die je maakt wel een creatief proces waar je veel plezier uit haalt. Je kunt een leuk template ontwerpen, wat kleur toevoegen en zo iets moois creƫren. Je kunt je eigen bedrijfsnaam erop zetten en eventueel een logo. Zo ontwikkel je toch iets moois dat meteen ook een soort visitekaartje is voor je onderneming. Maar als je de tweede factuur moet opstellen, dan is het al geen creatief proces meer. Je hoeft je eigen gemaakte template niet meer aan te passen en het is vooral een invuloefening. De 100ste factuur is vooral een noodzakelijk klusje waar je helemaal geen plezier meer aan ontleent. Hoe meer facturen je moet versturen, des te vervelender het wordt als je dat zelf allemaal met de hand moet doen. Het zou dan ook mooi zijn als je het opstellen en versturen van facturen kunt automatiseren. Gelukkig kan dat ook met een handig factuurprogramma van teamleader. Met dit factuurprogramma kun je bijvoorbeeld al je factoren in 1 keer versturen. Je kunt je eigen templates beheren en eenvoudig opnieuw gebruiken. Je kunt direct e-mails toevoegen, zonder dat je daar weer extra moeite voor moet doen. Offertes kun je met dit factuurprogramma meteen omzetten in facturen. Met een paar kliks kun je alles regelen en het mooie is dat de ontvangers van de facturen ook meteen online kunnen betalen. Zo houd je alles mooi overzichtelijke en geordend in 1 factuurprogramma. Ook het versturen van herinneringen kun je automatisch laten doen door het factuurprogramma. Dat betekent dat je niet constant hoef te kijken hoe lang geleden een factuur is verzonden en of je al een herinnering moet sturen. Pas na de herinnering zal je een melding krijgen dat er nog altijd niet is betaald. Maar meestal is een herinnering genoeg om te betaling te motiveren. Veel mensen wachten standaard op de herinnering. Daarom is het goed dat je het versturen van herinneringen ook automatisch kunt regelen. Je hebt uiteindelijk gewoon een betaaltermijn van 4 weken met een herinnering die na het verstrijken van de eerste 2 weken wordt verzonden. Met een dergelijk factuurprogramma wordt het allemaal een stuk makkelijker en ben je ook minder tijd kwijt aan het opstellen en verzenden van facturen. Daardoor houd je tijd over om aan de slag te gaan met andere taken die je aandacht vereisen.

Maak gebruik van de gratis proefversie van het factuurprogramma

Of iets je leven al dan niet makkelijker maakt, hangt heel erg af van jezelf en hoe makkelijk je bijvoorbeeld gebruik maakt van het factuurprogramma. Je kunt dit niet eenvoudig van te voren inschatten, want je moet het immers zelf ervaren. Daarom krijg je van teamleader de mogelijkheid om het factuurprogramma gratis uit te proberen. Je hebt dan de tijd om bekend te worden met het programma en te ontdekken of je er goed mee over weg kunt of niet.

De verschillende mogelijkheden met de software van teamleader

Op de site van teamleader.nl vind je ook een overzicht met mogelijkheden en functies die je tot je beschikking hebt met de software van teamleader. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Handige templates voor facturen
  • Integratie met boekhoudsoftware
  • Urenregistratie opties

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn