Micro ontwikkeling

27 mei 2016

Posted in ICT en Techniek

jansen-pt - Micro ontwikkelingMicro metalen onderdelen zijn een belangrijk onderdeel van de industrie, maar de ontwikkeling van deze onderdelen is geen kleinigheid. JPT is al jarenlang bezig met micro ontwikkeling en weet dan ook alles over dit vakgebied. Wat voor onderdelen u nodig heeft en voor welke doeleinden, bij JPT vindt u altijd het juiste team dat met u aan de slag gaat voor de allerbeste micro ontwikkeling. Een van de unieke eigenschappen van JPT is de samenwerking met ingenieursbureaus en productiebedrijven. Door hier nauw mee samen te werken weet u zeker dat ontwerpen en ontwikkeld wordt ook daadwerkelijk geschikt is voor productie.

Experts in micro ontwikkeling

JPT neemt voor u het hele proces uit handen, maar u blijft natuurlijk wel zelf betrokken. De eerste stap is het opzetten van een eisenpakket zodat de ingenieurs van JPT aan de slag kunnen. Samen met de experts van JPT bedenkt u waar uw product aan moet voldoen en hoe het gebruikt moet worden. Dit heeft allemaal invloed op designkeuzes die moeten worden gemaakt. Een metalen onderdeel dat gebruikt zal worden in de medische wereld heeft andere eisen dan een onderdeel voor in de zware industrie. Dit heeft vooral invloed op elementen als materiaalkeuze en productiemethode en het is dus van belang om vroeg in de micro ontwikkeling deze keuzes te maken. Uiteraard ondersteunen de experts van JPT u hierbij. De eerste stap is dus het ontwikkelen van een eisenpakket waarna de ingenieurs van JPT aan de hand van dit eisenpakket de eerste ontwerpen gaan maken. Deze ontwerpen worden goed met u besproken en doorgerekend en het productieproces wordt alvast in kaart gebracht. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verassingen te staan als u het metalen onderdeel in productie wilt nemen. Nadat het ontwerp gemaakt is en goedgekeurd gaan de experts van JPT verder met het ontwikkelen van het prototype. JPT ontwikkelt prototypes met een foutafwijking die gelijk is aan het uiteindelijke product, wat minder fouten introduceert in het prototype en het productieproces. Ook kan JPT op deze manier de kwaliteit van de metalen onderdelen die in het micro ontwikkeling proces worden ontworpen waarborgen met ISO 9001 en ISO 13485 certificaten. Deze certificaten geven aan dat de kwaliteit binnen JPT van een uitermate hoog niveau is. ISO 9001 is een certificaat dat aangeeft dat JPT voldoet aan de internationale standaard voor algemeen kwaliteitsmanagement. ISO 13485 is de internationale standaard voor de productie en inspectie van zeer precieze metalen onderdelen voor medische toepassingen.

Strenge eisen aan de micro ontwikkeling

Het prototype is erg belangrijk, want alleen op deze manier kan JPT controleren dat het metalen onderdeel voldoet aan de eisen. Het is dus een essentiële stap in de micro ontwikkeling en eentje waar JPT in gespecialiseerd is. Voor het nauwkeurig produceren van metalen onderdelen heeft JPT haar eigen gereedschappen en machines ontwikkeld, waarmee JPT precies kan voldoen aan de eisen van iedere klant. Daarnaast heeft JPT een breed arsenaal technieken in huis, waar het al jarenlang mee werkt. Deze expertise betaalt zich uit in de nauwkeurigheid en snelheid waarmee JPT kan werken. Zo kan JPT gebruik maken van de volgende technieken:

  • Draadvonken
  • Zinkvonken
  • Vonkerosie
  • Boren van microscopisch kleine gaten
  • Assemblage door micro lasertechnologie

Al deze technieken zijn essentieel in de micro ontwikkeling en zijn dan ook het speerpunt van JPT. Deze technieken worden gecombineerd met een passie voor techniek om het best mogelijke prototype te ontwikkelen dat ook echt functioneert. Door middel van een 3D lasersysteem wordt het prototype gecontroleerd op mogelijke fouten, zodat deze nog in deze fase van het micro ontwikkeling proces kunnen worden gecorrigeerd. Bent u dus producent, kennispartner of ingenieursbureau en bent u opzoek naar een betrouwbare partner voor het ontwerpen en realiseren van uw prototype? Dan bent u bij JPT zeker aan het juiste adres. Deze specialisten in micro ontwikkeling werken al vele jaren in dit vakgebied en zijn in staat om uitstekende resultaten te leveren. JPT werkt met een team van professionals en met een projectmatige aanpak, zodat uw project de aandacht krijgt die het verdient. Samen met u ontwerpt JPT uw product, zodat uw kennis gecombineerd wordt met de expertise van JPT in de metaalbewerking en prototypeontwikkeling. Nadat het prototype ontwikkeld is kan JPT ook met u werken aan het productieproces. U heeft dus alles onder één dak en dat werkt wel zo makkelijk en snel. Met de uitgebreide 3D laser maatcontrole weet u altijd zeker dat de kwaliteit goed is. Op deze manier kunt u zeker zijn van de kleinst mogelijke maatafwijking bij de micro ontwikkeling in de markt. Om voorop te blijven lopen binnen de industrie doet JPT ook veel aan onderzoek naar micro technologie en micro ontwikkeling. JPT is lid van de Dutch Precision Technology gemeenschap, waarmee het veel kennis deelt. Ook werkt JPT veel samen met hogescholen en universiteiten aan de micro ontwikkeling. Daarnaast heeft JPT enkele samenwerkingsverbanden met ingenieursbureaus, voor een nog verdere verbetering van de micro ontwikkeling, waar u als klant alleen maar profijt van heeft. Wat voor eisen u dus ook heeft als klant en wat voor prototype en product u zoekt, bij JPT kunt u altijd terecht. Hier vindt u expertise en ervaring in het snel en nauwkeurig ontwikkelen en produceren van diverse kleine metalen onderdelen. Neem snel contact op met een van de experts van JPT, om de mogelijkheden te bespreken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn