Wat zijn jouw favoriete bordspellen?

6 februari 2021

Posted in Webwinkels en Webshops

Hoeveel bordspellen hebben jullie in de kast staan? Bij veel mensen waren ze langzamerhand uit de kasten verdwenen de laatste jaren, maar de laatste tijd zien we de populariteit van deze spellen langzaam aan weer toenemen. En terecht, het biedt veel plezier, het is iets dat je samen kunt doen en veel bordspellen helpen je ook nog eens je tactisch inzicht te ontwikkelen. Je moet vaak immers vooruit denken over welke zetten je het beste kunt gaan doen. Doordat er bovendien heel veel verschillende varianten zijn, is er ook altijd wel een gezelschapsspel te vinden dat jij leuk vindt!

De kracht van bordspellen

Door de digitalisering waren we allemaal steeds meer aan schermen gekluisterd. Tussen de bedrijven door zitten we vaak op onze smartphones dingen te doen, na het eten gaat de televisie aan om films of series te kijken of we zitten nog een tijd achter de computer. Bordspellen waren bij veel mensen naar de achtergrond verschoven, alleen spelletjesfanaten waren hier eigenlijk nog mee bezig. Maar de laatste tijd zien we weer een opleving, mensen hebben een hernieuwde waardering voor gezelschapsspellen. Het leuke hiervan is immers dat je het met elkaar kunt doen, met het hele gezin of je hele vriendengroep. Bordspellen geven je de gelegenheid om in groepsverband iets te doen, zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft. Je moet er alleen wel even voor achter je scherm vandaan komen. Maar dan heb je ook de gelegenheid om met elkaar in contact te komen, wat te kletsen tijdens het spelen van het spel. Spelletjes spelen is voor volwassenen natuurlijk leuk, maar voor kinderen is het gewoon ook belangrijk voor de ontwikkeling. Ze leren zo omgaan met winst en verlies en ze leren bij veel bordspellen hun tactisch inzicht te ontwikkelen. Daarom zouden er dus in ieder huis eigenlijk verschillende gezelschapsspellen in de kast moeten staan!

Ruime keus in varianten

Soms zeggen mensen dat zij het nu eenmaal niet zo leuk vinden om bordspellen te spelen, maar vaak komt dit omdat zij gewoon nog niet een variant hebben gevonden die bij hen past. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende opties, kijk je bij een winkel als spellenrijk, dan vind je daar maar liefst meer dan duizend verschillende varianten in het assortiment. Ze variƫren wat betreft:

  • leeftijd waarvoor ze geschikt zijn
  • tijd dat het duurt om het spel af te ronden
  • het aantal spelers dat er minimaal en maximaal mee kan spelen
  • het soort spel, zoals rollenspel, strategisch spel of escape room

Door deze ruime variatie in bordspellen is er dus eigenlijk altijd wel een variant te vinden die jij leuk vindt. Zoek je een bordspel voor je gezin, dan kun je bij spellenrijk het beste eerst even selecteren op de leeftijd waarvoor het geschikt moet zijn. Zo krijg je geen spelletjes te zien die veel te moeilijk of juist te gemakkelijk voor de kinderen zijn. Daarna kun je natuurlijk verder selecteren op tijdsduur of aantal spelers. Net wat jij wilt. Door gebruik te maken van het selectiemenu van spellenrijk, zul je zeker leuke nieuwe bordspellen voor jouw gezin kunnen vinden!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn