Welke kattenbak is de beste keus?

3 mei 2021

Posted in Webwinkels en Webshops

Dat jij een kattenbak nodig hebt als je katten hebt, dat zal wel voor zich spreken. Maar er zijn verschillende modellen te koop. Welk model kun jij nu het beste kiezen? En is er ook een merk dat beter is dan andere merken? Voordat je een kattenbak aan gaat schaffen, is het natuurlijk goed om daar eerst eens iets meer over te weten te komen. Je wilt immers ook geen miskoop doen. Wat zijn dus punten waar je op moet letten als je dit product wilt gaan kopen?

Aandachtspunten bij koop kattenbak

Een eerste punt dat je in de gaten moet houden, is het formaat van de bak. Kittens passen natuurlijk nog op iedere kattenbak, maar bij volwassen katten ligt dit wel anders. Een te kleine bak is echt onhandig, je loopt dan het risico dat je kat op het randje van de bak gaat plassen en dat levert veel ongemakken op. Je kunt beter een exemplaar hebben dat iets te groot is, dan een model dat te klein is. Het formaat is dus het eerste aandachtspunt. Het tweede punt om op te letten is hoe de poes de kattenbak op moet gaan. Sommige bakken hebben geen deksel, die zijn dus helemaal open van boven. Andere hebben wel een deksel, met een open opening en weer andere modellen hebben een luikje voor de ingang. Wat kun je nu het beste kiezen? Voor jouzelf is een exemplaar met een luikje natuurlijk het prettigst, daaruit ontsnappen niet zomaar geurtjes. Maar lang niet alle poezen vinden het prettig om door een luikje te lopen. Helemaal als ze dit niet van jongs af aan geleerd hebben, kan het een hele strijd worden om ze er door te krijgen. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat niet alle katten hun kattenbak willen delen. Als je meerdere poezen in huis hebt, kan het daarom ook noodzakelijk zijn om meerdere bakken te hebben.

Accessoires

Welk model is nu het best? Dat is dus niet op voorhand te zeggen, dit ligt echt aan jouw kat. Het kan dus ook best even tijd kosten voordat je een kattenbak gevonden hebt die bij jouw diertje past. Heb je een bak gekocht, vergeet dan niet ook de nodige accessoires er bij te kopen. Denk daarbij aan:

  • een schepje
  • een kattenbakmat
  • luchtverfrisser
  • kattenbakzakken

Zowel voor jouzelf als voor jouw poes is het natuurlijk fijn om alles rondom de kattenbak zo fris mogelijk te houden. Ga daarom regelmatig even met het kattenbakschepje door het grit om de viezigheid er uit te halen. Met een luchtverfrisser zorg je er voor dat het ook lekker blijft ruiken in huis. Door zakken in de bak te gebruiken, kan het verschonen een stuk gemakkelijker worden. Tenzij je een poes hebt die heel diep krabt, dan wordt de hele zak kapot gekrabd en dan heeft het dus weinig nut. Een mat is ook echt een aanrader, hierdoor valt grit sneller van de pootjes af. Zo voorkom je dat jouw diertje dit door het hele huis verspreid. Een nieuwe kattenbak en al deze accessoires kun je vinden bij krabpaal.nl, specialist op het gebied van kattenartikelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn