Wilt u kuikens kopen?

23 juni 2019

Posted in Webwinkels en Webshops

Op zoek naar speciaal voer voor je dieren? Bij Animal Food Express kun je gemakkelijk kuikens kopen. Hier zul je je hond, kat, reptiel of roofdier erg blij mee maken. Vooral voor roofvogels en uilen in gevangenisschap is dit het basisvoer.

Herkomst eendagskuikens

Legkippen zijn vooral bedoeld voor het leggen van eieren. Doordat deze kippen weinig vlees hebben zijn zij niet echt geschikt als een vleeskip. De legkippen leggen zowel hennen als hanen. De hanen hebben eenzelfde soort bouw en zijn daarom minder wenselijk als vleeskip. Omdat haantjes geen eieren kunnen leggen is er voor kuikenhaantjes een ander doel bedacht: ze worden gebruikt als voedseldier. Vooral dierentuinen en valkeniers maken dankbaar gebruikt van dit product. Maar ook als particulier kun je dus kuikens kopen.

De kuikens worden na het sorteren van seksen van elkaar gescheiden. De kuikenhaantjes gaan op een speciale band naar CO2 gevulde kasten. De haantjes raken vrijwel direct bedwelmd en laten binnen een minuut het leven. Hierna worden ze in een koeling gehouden. Deze manier wordt als een positieve manier gezien door dierenorganisaties. Je weet dus zeker bij kuikens kopen dat de diertjes op een vriendelijke wijze zijn gestorven.

Kuikens kopen

Kuikens zijn om verschillende redenen voor verschillende dieren goed. De dieren die het voornaamst behoefte hebben aan deze kuikens zijn:

  • Roofvogels en uilen
  • Honden en katten
  • Slangen

Voor deze dieren zou je dus kuikens kunnen kopen. 

Roofvogels en uilen

Eendagskuikens bevatten een hoog percentage eiwit en een laag percentage vet. Daardoor is dit het perfecte voedsel voor roofvogels en uilen. Daarnaast is de voedselbron en dus kuikens kopen ook nog relatief goedkoop. De dooier bestaat uit vetoplosbare vitamines en vitamines A en E. Het is wel van belang om te kijken naar de dosering van de kuikens. Elke dag teveel kuikens kan problemen opleveren.

Honden en katten

In het dieet van katten kunnen eendagskuikens een goed onderdeel vormen. Maar ook voor honden die gevoerd worden volgens de BARF of NRV methoden zijn eendagskuikens een goede optie. De kuikens kunnen in zijn geheel gevoerd worden aan de honden of katten en bevatten dus spiervlees, botjes, organen en veren. Vooral voor katten zijn eendagskuikens een beginnerssnack. Ze zijn zacht en qua voedingswaarde te vergelijken met een ei. De drempel om een eendagskuiken te eten ligt voor katten lager omdat het weinig moeite kost om er doorheen te bijten. Wel is het goed om te weten dat de kuikens niet als complete maaltijd kunnen worden gezien.

Slangen

Ook voor slangen worden kuikens soms als voedsel ingezet. De kuikens worden minder vaak gegeven dan bijvoorbeeld knaagdieren maar kunnen toch het dieet van slangen een stuk veelzijdiger maken. De slangen zijn gek op kuikens en eten ze in het geheel op. Kijk dus als je kuikens gaat kopen eerst even naar de hoeveelheid die je nodig hebt. 

Het voordeel van kuikens

Het grote voordeel van kuikens kopen is dat ze goed verkrijgbaar zijn. AnimalFoodExpress.nl bied dan ook een ruim assortiment kuikens aan. Je kunt daar dus gemakkelijk kuikens kopen. Je kunt kiezen voor hele kuikens of gemalen. Daarnaast zijn de zakken met kuikens niet duur en makkelijk te bewaren in de diepvries. Voor de dieren is het een groot voordeel dat de kuikens een goede voedingswaarde hebben en daarom uitstekend geschikt zijn om aan een dieet van een huisdier toe te voegen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn