5 redenen voor cloud opslag

6 juli 2016

Posted in ICT en Techniek

Cloud opslag is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer doodnormale mensen slaan hun documenten en afbeeldingen niet langer lokaal op, maar zorgen ervoor dat ze altijd een back-up hebben op het internet. Cloud opslag wordt ook door scholen en bedrijven gebruikt. Om te voorkomen dat gevoelige documenten verloren gaan kiest men ervoor om deze informatie in een digitale omgeving op te slaan. Wat zijn de 5 grote voordelen van cloud opslag voor zowel particulieren en als bedrijven?

  • Geen lokale opslagruimte meer nodig
  • Bestanden altijd toegankelijk
  • Zekerheid van goede bescherming
  • Schaalbaar
  • Kostenbesparing

In de eerste plaats heb je geen lokale opslagruimte meer nodig om al jouw documenten op te slaan. Voor particulieren betekent dit voornamelijk dat ze niet langer een USB stick nodig hebben om foto’s te bewaren of geen externe harde schijf meer hoeven kopen om documenten op te slaan. Met cloud opslag kun je al deze persoonlijke spullen gewoon kwijt op een server. Dit geldt eigenlijk net zo voor bedrijven, maar natuurlijk gaat het dan om veel meer gegevens. Een bedrijf zal niet de vakantiefoto’s van elke werknemer op de cloud opslag zetten maar zal klantcontracten en afspraken met investeerders hier willen bewaren. Ook zullen protocollen en richtlijnen in de cloud worden opgeslagen. Een bedrijf heeft niet langer tientallen computers nodig die al deze gegevens bewaren, dit kan nu gewoon digitaal gebeuren. Denk je eens in hoeveel ruimte hiermee bespaard kan worden in slechts één kantoor. Wanneer het een organisatie betreft met duizenden werknemers is het bijna een must om met cloud opslag te gaan werken. Een tweede voordeel is dat de opgeslagen gegevens altijd beschikbaar zijn. Wanneer jij dat contract met die nieuwe klant hebt opgeslagen op een harde schijf en deze schijf gaat defect dan heb je plotseling een groot probleem! Op die computer stond het enige exemplaar en nu zul je het contract opnieuw moeten opstellen. Wanneer je een document digitaal hebt opgeslagen kan iedere betrokkene gewoon een nieuwe kopie krijgen en daarmee is de zaak afgedaan. Natuurlijk geldt dit net zo goed voor particulieren. Wanneer je een PowerPoint presentatie hebt gemaakt en je vergeet je USB stick dan sta je plots met lege handen. Vroeger stuurde je dan een mailtje naar jezelf zodat je de presentatie eventueel via de mail kon openen, tegenwoordig sla je de hele presentatie gewoon op in de cloud!

Cloud opslag; zekerheid voor iedereen

Een derde reden voor cloud opslag is de zekerheid die het biedt. Het maakt niet uit wat de situatie precies, je kunt altijd bij je documenten vanaf alle apparaten die zijn aangesloten op het internet. Dit voorkomt allerlei problemen die optreden bij lokale opslag. Het apparaat kan defect gaan, je kunt het vergeten, iemand kan het proberen te stelen enzovoorts. Bij cloud opslag zijn al je documenten bovendien uitstekend beveiligd tegen cybercriminelen. Wanneer je een belangrijk contract op een laptop hebt staan dan is het altijd mogelijk dat iemand op deze laptop inbreekt. Dit zie je vaak in actiefilms, maar in het echt komt dit ook zeker voor! Wanneer de laptop in verkeerde handen valt is het helemaal niet moeilijk om de harde schijf te wissen of de gegevens te kopiëren. Met cloud opslag kun je bestanden veel beter laten beveiligen. Omdat er geen ‘echt’ document is kan een crimineel helemaal niet zoveel bereiken. Al je gegevens zijn dus veilig tegen corruptie. Wanneer het van cruciaal belang is dat een document blijft bestaan, zorg dan altijd dat je zowel een kopie hebt in de cloud opslag als een uitgeprinte versie bij jou in de kluis. Op deze manier heb je altijd toegang tot je gegevens. Een vierde reden: digitale opslag is heel schaalbaar. Wanneer je meer grote mappen wilt opslaan heb je meer ruimte nodig. Hiervoor heb je meer kantoorruimte nodig en hiervoor heb je meer geld nodig. Dit is geen praktische manier om data op te slaan. Digitale opslagruimte is heel eenvoudig uit te breiden door een computer een grotere harde schijf te geven. Met één klein schijfje kan plotseling een hele nieuwe vestiging ook van de opslag gebruik maken. Of je nu een particulier bent of onderdeel bent van een grote organisatie, cloud opslag voorziet in alles! Tot slot: kostenbesparing. De vijfde reden en laatste reden voor digitale opslag is dat je hier gewoon veel geld mee bespaart. Geen nieuwe kantoren, geen nieuwe apparaten, gewoon even snel je digitale omgeving uitbreiden en je bent helemaal klaar om verder te gaan. Cloud opslag is de toekomst, ga direct over!

Veilig in de cloud

Wanneer je gebruik begint te maken van opslag in de cloud wil je natuurlijk zeker weten dat dit veilig is. Je documenten moeten zo zijn opgeslagen dat alleen jij en andere betrokken hierbij kunnen; niemand hoeft jouw persoonlijke zaken in te zien. Op http://clouduittwente.nl/ regel je snel en eenvoudig de beste cloud opslag. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten met verschillende mogelijkheden. Of je nu een zelfstandige bent of lid bent van een grote organisatie, er is altijd een pakket dat helemaal bij jou past! Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Op de website is een handig contactformulier te vinden dat je binnen een paar minuten kunt invullen. Via dit formulier kom je snel in contact met een deskundige medewerker die al je vragen kan beantwoorden. Surf snel naar http://clouduittwente.nl/!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn