Het nieuwe werken met de Nederlandse cloud dienst

2 juli 2016

Posted in ICT en Techniek

ictspirit - Nederlandse cloud dienstHet oude werken is niet langer productief in deze digitale tijden. Vroeger was je gebonden aan een werkplek en daar kon je dan inloggen op het werknetwerk. Je werkte dan van 9 tot 5 op kantoor, omdat je daar je werk kon uitvoeren. In die tijden waren er nog geen mobiele laptops, tablets en zelfs smartphones waar op je kon werken. Het was dan ook niet meer dan logisch dat je gewoon op kantoor aan het werk ging. Dat was dan ook niet altijd even handig als je voor je functie veel ondereg moest zijn, want dan was je immers ver verwijderd van alle documenten en informatie. Daarom zag je vroeger veel zakenmannen met aktentassen, want als je het niet digitaal mee kunt nemen, dan zal je het gewoon in papiervorm mee moeten brengen. Tegenwoordig kun je een volledige PowerPoint meenemen op een usbstick in de binnenzak. Maar dat is nog niet alles. Het nieuwe werken vindt vaak plaats op online werkplekken. Dit wil zeggen dat je in principe overal kunt werken waar een internetverbinding is. Maar de vraag is dan wel hoe dat moet, want hoe kun je dan op het werknetwerk inloggen? Je hebt immers al je bestanden op de computer opgeslagen op je werk, dus hoe kun je dan ergens anders toegang krijgen tot die bestanden? Om dat probleem op te lossen is de Nederlandse cloud dienst uitgevonden. Je moet de Nederlandse cloud dienst zien als een soort digitale wolk die overal aanwezig is. Dus als je je bestanden opslaat in die Nederlandse cloud dienst, dan sla je ze niet op je computer op, maar in de cloud. Deze cloud kan vervolgens overal bereikt worden als je maar internet hebt. Als je het wil vergelijken, dan kun je denken aan email. Als je een bestand verstuurt naar een collega via de email, dan moet je een bijlage uploaden. Die bijlage is dan waarschijnlijk opgeslagen op je computer. Zodra je de mail echter verstuurd, dan kun je bijlage overal openen, zolang je maar internet hebt en je emailaccount kunt openen. De Nederlandse cloud dienst doet in wezen hetzelfde, maar dan op een veel uitgebreidere manier. Met de Nederlandse cloud dienst kun je dus echt een volledige functionerende online werkplek creëren. De Nederlandse cloud dienst is geschikt voor verschillende bedrijven en instanties zoals:

  • MKB
  • Instellingen
  • Overheden
  • Grootbedrijven

Deze lijst zal alleen maar groter worden, want het nieuwe werken is niet iets wat weg zal gaan. De technologie zal alsmaar verder ontwikkelen en de Nederlandse cloud dienst is nog maar het begin.

Wat biedt de Nederlandse cloud dienst?

Zoals gezegd kun je met de Nederlandse cloud dienst online werkplekken creëren. Dit betekent dat alle werknemers in principe van overal op de wereld in kunnen loggen op de werkplek. Alles wat je op locatie A hebt achtergelaten zal je terug vinden op locatie B. Daarnaast is het een werkomgeving, dus ook bestanden van je collega’s kun je gemakkelijk openen in gezamenlijke dropboxen. Communicatie kan gemakkelijk met chatopties binnen de Nederlandse cloud dienst. Natuurlijk beschikt de Nederlandse cloud dienst ook over alle Office applicaties zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Een online werkplek zoals die mogelijk wordt gemaakt door de Nederlandse cloud dienst is dus echt een uitkomt voor werkgevers en werknemers. Je kunt door een dergelijke online werkplek slimmer en vele malen efficiënter werken op elke locatie en op elk apparaat. Daarnaast ben je niet meer gebonden aan de 9 tot 5 werktijden. Je kunt immers op elk tijdstip inloggen en je werk uitvoeren. Je kunt met de Nederlandse cloud dienst dus een werklocatie creëren die identiek is aan de locatie die je nu hebt. Vervolgens kun je vanuit heel Nederland en zelfs vanuit het buitenland toegang verkrijgen tot het netwerk via de Nederlandse cloud dienst.

De vele voordelen van de Nederlandse cloud dienst

Er zijn hierboven al vele voordelen genoemd, maar er zijn er nog meer te benoemen. Indien je kiest voor een Nederlandse cloud dienst, dan weet je zeker dat je goed zit, want deze dienst valt onder het Nederlands recht. Verder kun je zoals gezegd overal en altijd werken. Je kunt dus vele malen efficiënter werken en je kunt je eigen uren maken. Voor een werkgever is het ook goed om gebruik te maken van online werkplekken, want werknemers ervaren online werkplekken als comfortabel en vinden het een stuk prettiger om te kunnen werken met een grote hoeveelheid vrijheid. Dit zorgt voor initiatief bij de werknemers, maar ook een bereidwilligheid tot overwerken en loyaliteit richting de werkgever. Het is een kwestie van geven en nemen. Geef je als werkgever je werknemers meer vrijheid en de mogelijkheid om het werk naar eigen inzicht in te vullen, dan zullen de werknemers je belonen met een productievere werkethiek. Dit is logisch, want als je gewoon van 9 tot 5 op kantoor zit, dan ben je al snel een loonslaaf en zo gedraag je je dan ook. Dus zodra je na 5 uur de deur uitloopt dan ben je klaar met je werk. Als je gebruik maakt van online werkplekken, dan verandert die houding natuurlijk gelijk. Wat ook niet onbelangrijk is, dat is dat een online werkplek goed is voor het milieu. Dus als je een groen bedrijf wilt zijn, dan is een Nederlandse cloud dienst een uitkomst om dit te realiseren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn