Elektrische handendrogers zijn de toekomst!

10 maart 2016

Posted in Nieuws

Horecaworld - Elektrische handendrogersJe ziet ze waarschijnlijk in veel horecagelegenheden al hangen en ook in woonhuizen nemen ze steeds meer de overhand: elektrische handendrogers. Waar men vroeger altijd papier gebruikte om de handen droog te maken is het tegenwoordig steeds gebruikelijker om dit met hete lucht te doen. Het systeem werkt erg eenvoudig, je houdt de handen onder een apparaat en binnen korte tijd kun je de badkamer weer verlaten. Er bestaan elektrische handendrogers die worden geactiveerd met een knop, maar de recentere modellen werken met behulp van een infrarood signaal. Deze modellen blijven actief tot de handen weer worden opgetild, waarna ze automatisch uitschakelen. Elektrische handendrogers hebben de afgelopen jaren een heuse opmars gemaakt. Dit komt omdat de nieuwste types een aantal belangrijke voordelen hebben ten opzichte van de traditionele vormen van het handen drogen;

  • Heel zuinig
  • Geen verspilling van papier
  • Weinig afval
  • Antibacteriële coating

Moderne elektrische handendrogers zijn erg zuinig. Vroeger ging nog veel energie verloren door de drogers voor een bepaalde tijd te laten draaien, tegenwoordig is dit niet meer het geval. Door de infrarood signalen is heel nauwkeurig te bepalen hoe lang het apparaat moet blijven functioneren. Hoe geavanceerder het type, hoe zuiniger deze is. De laatste modellen werken met zogeheten “Air knives”. Je stopt je polsen in de handendroger en je handen worden binnen korte tijd helemaal droog geblazen. Deze techniek werkt snel en is ontzettend zuinig. Een tweede voordeel van elektrische handendrogers is dat ze geen papier verspillen. Dagelijks worden in heel Nederland duizenden rollen met papier gebruikt om de handen te drogen. Dit laat een enorme berg afval achter en dit papier moet bovendien ook ergens gemaakt worden. Zowel het produceren van dit papier als het verwerken van het afval is schadelijk voor moeder natuur. Elektrische handendrogers rekenen af met deze verspilling. Een heikel punt bij elektrische handendrogers was altijd de hygiëne. Zeker bij een nieuw model, waarbij je de handen in het apparaat steekt, lijkt dit niet erg fris. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen met een antibacteriële coating. Deze coating wordt aangebracht op de recentere modellen. Dankzij deze coating blijven je handen fris en vrij van bacteriën. Het argument dat elektrische handendrogers dus niet hygiënisch zouden zijn kan nu dus ook van tafel, dankzij de antibacteriële laag is dit probleem verleden tijd!

Elektrische handendrogers; Horeca

Wanneer je elektrische handendrogers wilt plaatsen in een restaurant moet je een aantal afwegingen maken. Voordat je begint moet je moet natuurlijk kijken naar het kostenplaatje, maar dat spreekt voor zich. Wanneer je hebt besloten tot aanschaf over te gaan moet je over een aantal dingen nadenken. In de eerste plaats is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het water van de gewassen handen wordt opgevangen. Er zijn diverse modellen die dit water opslaan in een reservoir dat om de zoveel tijd geleegd moet worden. Het is natuurlijk niet prettig wanneer vies water door de lucht zweeft. Goede opslag van dat water is daarom essentieel. In de tweede plaats moet je rekening houden met lawaai en capaciteit. Wanneer een handendroger te veel lawaai maakt kan dit vervelend zijn voor de gasten. De gasten die bijvoorbeeld te dicht bij het toilet zitten hebben potentieel de hele avond last van het geluid. Kies daarom altijd voor een goede balans tussen vermogen en volume. Capaciteit is belangrijk om te bepalen hoeveel elektrische handendrogers je zou willen plaatsen in één toiletblok. Wanneer je meerdere wasbakken hebt kan het verstandig zijn om meerdere elektrische handendrogers te plaatsen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn, vaak kan één apparaat een grote stroom mensen al prima aan. Welke keuze hier de juiste is hangt natuurlijk sterk af van het model dat je kiest. Het is altijd belangrijk om de totale hoeveelheid toiletbezoekers mee te wegen in dit oordeel. Tot slot is het belangrijk om de eenmaal aangeschafte elektrische handendrogers regelmatig schoon te maken. Dit kun je doen met schoonmaakmiddelen die speciaal voor deze klus zijn gemaakt. Als je de elektrische handendrogers mooi schoon houdt hoeven klanten zich ook geen zorgen te maken om de hygiëne. Klanten willen het gevoel hebben dat ze schoon van het toilet afkomen. Wanneer ze te maken krijgen met een smerige of stinkende handendroger trekken ze snel hun conclusies. Wanneer je dus besluit te investeren in elektrische handendrogers is het van vitaal belang deze ook goed te onderhouden!

De beste deals!

Op http://www.horecaworld.biz/handendrogers vind je de beste deals als het gaat om handendrogers. Op de website heb je de keuze uit tientallen verschillende modellen van meerdere welbekende merken. Ook is het mogelijk op een aantal zoekcriteria te filteren. Zo kun je aangeven op de handendroger uitgerust moet zijn met een filter en van welk materiaal de droger gemaakt moet zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om te zoeken in verschillende prijsklassen. Heb je een keuze gemaakt, dan is het heel eenvoudig om te bestellen. Je voegt je bestelling toe aan je winkelmandje en betaalt deze vervolgens eenvoudig met iDEAL. Binnen Nederlanden worden alle bestellingen gratis verzonden! Op alle bestellingen zit maar liefst één heel jaar garantie. Gaat er dus iets kapot in de eerste paar maanden, dan kun je de droger kosteloos weer omruilen voor een nieuw exemplaar. Neem eens een kijkje tussen de beschikbare modellen, ongetwijfeld zit er iets tussen voor jou of voor je bedrijf. De tijd om te kiezen voor het milieu is gekomen, ga voor elektrische handendrogers!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn