Hoe gebruik je magneetverf?

22 februari 2021

Posted in Webwinkels en Webshops

Misschien heb je wel eens gehoord van magneetverf. Maar weet je ook wat dit precies is en waarvoor je het kunt gebruiken? En waarom zou je het gebruiken? Dit zijn allemaal heel goede vragen, waar we hier graag iets meer over vertellen. Het is namelijk een prachtig product om mee te werken, dat je heel veel vrijheid en heel veel mogelijkheden biedt. Magneetverf kan in heel veel situaties ingezet worden en op heel veel materialen gebruikt worden. Ook voor jou biedt het daarom mogelijkheden!

Wat is magneetverf?

Het eerste wat je natuurlijk moet weten, is wat het nu eigenlijk precies is. Wat maakt magneetverf anders dan andere verfsoorten? Het gaat hierbij om verf waar heel kleine metaaldeeltjes aan toegevoegd zijn. Hierdoor wordt het oppervlak dat jij hiermee beschilderd magnetisch en kun je er dus met magneten dingen aan ophangen. Wat daarbij belangrijk is om te weten, is het volgende:

  • de verf is standaard grijs van kleur
  • er wordt aangeraden minimaal drie lagen aan te brengen
  • je kunt het gebruiken in combinatie met andere verfsoorten

Laten we deze punten eens bij langs gaan. Waarom is magneetverf nu standaard grijs van kleur? Het antwoord hierop is eigenlijk heel logisch. Er zitten namelijk zoveel minuscule metaaldeeltjes toegevoegd aan de verf dat je automatisch een grijze kleur krijgt. Zou er een andere kleur aan toegevoegd worden, dan zou het zo verdund worden dat er weinig overblijft van de magnetische kracht. Het mengen met een kleur is dus geen optie, vandaar dat het altijd grijs is. Waarom moet je nu minimaal drie lagen aanbrengen? Dat heeft te maken met het feit dat magneetverf een minder sterke aantrekkingskracht heeft dan bijvoorbeeld een magneetverf. Tussen de metaaldeeltjes zit immers verf. Om het gehele oppervlak magnetisch te krijgen en voldoende aantrekkingskracht te krijgen, is het dus raadzaam om minimaal drie lagen aan te brengen.

Combinatie met andere verfsoorten

Wil je de magneetverf gebruiken in combinatie met andere verfsoorten, dan is het zelfs aan te raden om vier lagen aan te brengen. Je brengt dan eerst vier lagen van de magnetische verf aan en dit werk je af met een muurverf in een kleur naar jouw wens. Of met bijvoorbeeld schoolbordverf of whiteboardverf. Zo hoeft het oppervlak dat je magnetisch maakt dus niet per definitie grijs te zijn, je kunt het de kleur geven die jij wilt! En combineer je de magneetverf met schoolbordverf of whiteboardverf, dan kun je op hetzelfde oppervlak ook nog eens schrijven! Zo kun je het dus echt multifunctioneel maken. In welke situaties gebruik je nu deze bijzondere verfsoort? Dit is natuurlijk heel geschikt voor je kantoor, zo kun je gemakkelijk al je papieren ophangen zonder dat je een magneetbord hoeft te kopen. Maar ook voor de kinderkamer is het heel geschikt of voor een andere ruimte in huis. Je kunt er echt alle kanten mee op, omdat je het niet alleen op de muren aan kunt brengen, maar bijvoorbeeld ook op kastdeuren. Zoek jij sterke magneetverf om creatief mee aan de slag te gaan? Ga dan naar magneet-verf.nl voor magneetverven van een goede kwaliteit!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn