IPhone 5S batterij langer mee laten gaan

27 februari 2016

Posted in Smartphone en Tablet

Partly - iphone 5s batterijBijna iedereen weet dat de batterij van smartphones op een gegeven moment achteruit gaan. Dat proces is niet helemaal te voorkomen maar wel af te remmen door een aantal zaken in ogenschouw te nemen:

  • Laad te telefoon altijd helemaal op
  • Gebruik de originele lader
  • Gebruik een originele batterij
  • Laat de accu af en toe helemaal leeg raken
  • Leg de telefoon niet in een vochtige of warme omgeving

Door deze maatregelen in acht te nemen wordt het risico dat de accu in kwaliteit achteruit gaat al enigszins gereduceerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij iPhones. Dit soort telefoons zijn doorgaans van zeer goede kwaliteit, maar ook dan moet u opletten dat u de telefoon goed behandelt en er voorzichtig mee omgaat. Verder is het altijd belangrijk een smartphone te bewaren in een beschermhoes. Er zijn vele soorten beschermhoesjes op de markt. In eerste instantie beschermt een dergelijk hoesje de telefoon tegen krassen en valschade, maar ook de behuizing en interne techniek worden beter beschermd tegen invloeden van buitenaf met een hoesje. Dit soort hoesjes zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij een telefoonverkoper. Het kan uiteraard wel voorkomen dat een batterij defect raakt. U kunt dan kiezen voor het vervangen van uw telefoon, maar het is ook mogelijk een nieuwe batterij aan te schaffen en de oude door deze nieuwe accu te vervangen. Hierdoor is het mogelijk nog veel langer plezier te hebben van uw smartphone. Dit gaat verspilling van materiaal en geld tegen.

IPhone 5S batterij toch defect?

Het is bijna onvermijdelijk dat een accu of iPhone 5S batterij achteruit gaat in gebruik. Dat merkt u bijvoorbeeld aan het sneller leegraken van uw telefoon. Uw telefoon kan ook ineens niet meer op willen laden. U kunt dan een aantal dingen doen. Controleer bijvoorbeeld of uw iPhone 5S batterij nog wel oplaadt met een andere oplader. Dit betekent dat het defect niet bij de iPhone 5S batterij ligt maar bij uw oplader. Na verloop van tijd gaan veel opladers ook achteruit in kwaliteit. Veel mensen zijn onvoorzichtig bij het opbergen en gebruiken van hun snoeren. Een oplader is een kwetsbaar onderdeel van uw telefoon en kan eenvoudig defect raken door een beknelde kabel. Het is daarom verstandig de oplader niet om uw telefoon heen te wikkelen maar losjes op te bergen of te laten liggen op de plaats waar u uw telefoon vaak oplaadt. Daarnaast kan het natuurlijk toch voorkomen dat uw iPhone 5S batterij defect raakt. Waterschade kan bijvoorbeeld zorgen voor een defecte iPhone 5S batterij, blootstelling aan warmte ook of u hebt gewoon pech en uw accu gaat kapot zonder aanwijsbare reden. Het is dan nog wel de moeite waard te controleren of uw telefoon onder de garantieregeling valt. Daarnaast kunt u wellicht aanspraak maken op uw telefoonverzekering. In beide gevallen is het mogelijk de reparatiekosten te laten vergoeden door de verzekeraar of verkoper. In andere gevallen is het prettig zélf uw telefoon te kunnen repareren en te voorzien van een nieuw iPhone 5S batterij. Dit kan voorkomen als u de kosten niet vergoed krijgt en deze hoger uitvallen bij reparatie door een externe partij. Daarbij bent u uw telefoon vaak enkele dagen kwijt als u deze laat opsturen naar de fabrikant.

Nieuwe batterij bestellen

Is uw iPhone 5S batterij toch stuk gegaan ondanks de voorzorgsmaatregelen die u hebt genomen? Dat ligt niet aan u. Smartphones zijn onderhevig aan slijtage en gebruik. Een iPhone 5S batterij gaat achteruit naarmate u hem langer gebruikt. U kunt bij het defect raken van uw iPhone 5S batterij wel een nieuwe accu bestellen. Dat doet u door gebruik te maken van de service van Partly. Via deze webshop kunt u eenvoudig, goedkoop en snel aan onderdelen voor uw smartphone komen. Via https://www.partly.nl/iphone-5-batterij-accu/ vindt u direct de batterij die u nodig hebt. U kunt deze vervolgens zelf vervangen of laten vervangen door een reparateur. Het is met de service en onderdelen van Partly mogelijk om zelf uw telefoon te repareren. Partly kan u de onderdelen en het reparatiegereedschap bieden waarmee u zelf uw telefoon open kunt maken, de accu kunt vervangen en weer gebruiksklaar kunt maken. Meestal is de accu van een telefoon echter te vervangen zonder dat de behuizing direct open hoeft worden gemaakt. Mochten er echter andere onderdelen zijn die ook aan vervanging toe zijn kan het de moeite waard zijn de reparatieset van Partly te bestellen als u een nieuwe iPhone 5S batterij bestelt via de webshop. Als u zelf in staat bent uw telefoon te voorzien van een nieuwe iPhone 5S batterij is het mogelijk zelfs dezelfde dag nog over een werkende telefoon te beschikken. De webshop van Partly biedt u namelijk de mogelijkheid uw bestelling dezelfde dag nog thuis te laten bezorgen. De website biedt u die mogelijkheid met de onderdelen die te bestellen zijn en de informatie die er beschikbaar is. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van het videomateriaal dat u laat zien hoe u snel en eenvoudig uw nieuwe iPhone 5S batterij monteert. Zo is het voor iedereen mogelijk zelf een telefoon weer gebruiksklaar te maken. In het geval dat het nodig is kunt u ook een nieuwe oplader bestellen in de webwinkel. Sommige opladers lijken nog te werken maar hebben een negatief effect op de accu. Bij herhaalde defecten is het de moeite waard ook voor een klein bedrag een nieuwe oplader aan te schaffen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn