Lyme behandeling door middel van het Claritas Protocol

10 november 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

De ziekte van Lyme is een ziekte die steeds vaker onderwerp van gesprek is bij mensen. De ziekte, die wordt veroorzaakt door bacteriƫn die teken bij zich kunnen dragen, kan op mensen een vernietigend effect hebben op het zenuwstelsel. Niet elke teek heeft deze bacterie en niet iedereen die door een teek gebeten is hoeft daarom een Lyme behandeling te ondergaan. We weten inmiddels hoe we een tekenbeet zelf kunnen detecteren en wat we moeten doen wanneer we door een teek gebeten zijn. Maar wat gebeurt er nu daarna? En hoe ziet een Lyme behandeling eruit? Juist op die vraag proberen we antwoord te geven aan de hand van de informatie die op claritasprotocol.nl staat over de Lyme behandeling die Claritas Protocol aanbiedt.

Lyme behandeling in de praktijk

Op de genoemde website van Claritas Protocol kun je een Lyme checklist doen. Dit is natuurlijk altijd verstandig. De informatie is verder onderverdeelt in:

  • Wat je echt wilt weten over Lyme
  • Wat is anders dan anders
  • Wat snel over het hoofd wordt gezien
  • De verwarring van je immuunsysteem
  • Waardoor bloedonderzoeken Lyme vaak niet herkennen
  • Waarom het aanpakken van Lyme niet altijd de beste aanpak is
  • De verdediging van de Borrelia
  • Wat de wetenschap zegt
  • Hoe nu verder

Een duidelijk stappenplan dat helder uitlegt waarmee je te maken krijgt bij een Lyme behandeling. We beginnen bij het begin, waarbij wordt uitgelegd dat zogeheten Lyme-spirocheten zich vermommen, vermenigvuldigen en verdedigen. Hierdoor wordt Lyme vaak niet direct ontdekt, kan Lyme zich eenvoudig verspreiden en wordt het sterker in zijn verdediging tegen de aanpak van de ziekte. Het probleem daarbij is dat Lyme zich voor kan doen als andere ziektes. Hierdoor wordt vaak een verkeerde diagnose gesteld, waar artsen niet altijd wat aan kunnen doen. Zij moeten immers afgaan op symptomen en onderzoeksresultaten en dat maakt Lyme nou juist zo gevaarlijk. Pas wanneer de medicatie voor de geconstateerde aandoening of ziekte niet werkt wordt duidelijk dat het iets anders moet zijn. Daarom is het zo belangrijk om een arts altijd te melden dat je door een teek gebeten bent of, wanneer je niet weet of je gebeten bent, te melden dat je met blote delen van je lichaam in de natuur bent geweest. Teken kunnen zich ook schuilhouden in het gazon van jouw eigen achtertuin, dus je helpt jezelf al bij het melden van deze informatie aan een arts, om te voorkomen dat de ziekte van Lyme over het hoofd wordt gezien. Wellicht kun je daardoor sneller een Lyme behandeling starten. Lyme wordt veroorzaakt door de Borrelia-spirocheet, deze kan zich voordoen als een andere ziekte, en hierdoor raakt je lichaam in de warm. Het immuunsysteem weet niet goed welke antistoffen aangemaakt moeten worden. Je lichaam kan zich dus niet uit zichzelf goed weren tegen Lyme. Dit is waar de bloedonderzoeken de mist in gaan. Bij een bloedonderzoek wordt namelijk gekeken naar antistoffen in het bloed. Het lichaam maakt zelf antistoffen om ziektes en virussen tegen te gaan, maar die ontbreken dus in het geval van Lyme. De website van Claritas Protocol geeft hierbij een mooie overzichtelijke schets van de verschillende fase die een spirocheet doormaakt en waarom aanval niet de beste verdediging is. Bij te snelle handeling zie je de levensfase van spirocheten over het hoofd, deze breken zich op in delen, die stuk voor stuk weer tot nieuwe spirocheten kunnen uitgroeien. Dit maakt de Lyme behandeling dan ook erg complex.

De niet-agressieve aanpak van Lyme

De wetenschap ontdekt dat agressieve Lyme behandeling niet het juiste resultaat heeft. Het Claritas Protocol is niet-agressief en uniek. Je vindt hierover meer op claritasprotocol.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn