Magneetverf op je muur

17 november 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Ben jij al bekend met de mogelijkheden die magneetverf jou kan bieden? Veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord, terwijl zij wel bekend zijn op de hoogte van de mogelijkheden van schoolbordverf. Die laatste is natuurlijk ook echt heel handig, je kunt daarmee een vlak creëren waar je met krijg op kunt schrijven en je kunt dit op iedere gewenste plek doen. Je kunt een deur hiermee beschilderen, maar ook bijvoorbeeld een deel van een muur of zelfs een hele muur! Met magneetverf heb je deze mogelijkheden ook, je kunt het op verschillende vlakken aanbrengen. Zo kun je een stuk hout op maat maken en hiermee bewerken, zodat je een magneetbord naar wens maakt. Maar je kunt dus ook een hele wand of een deel hiervan hiermee beschilderen. Dan heb je pas echt een groot magneetbord! In deze verf zitten kleine deeltjes metaal verwerkt en dat zorgt ervoor dat het magnetisch wordt. Je moet wel een paar lagen aanbrengen voor echt een optimaal resultaat, meestal moet je denken aan drie lagen. Als je dat hebt gedaan, dan kan de magneetverf echt zo goed mogelijk zijn best doen!

Magneetverf overschilderen

Het gebruik van magneetverf is dus heel handig, je kunt er zelf magnetische vlakken naar wens mee creëren. Maar het heeft ook een klein minpuntje en dat is het punt dat het altijd grijs van kleur is. Dat heeft te maken met het feit dat er dus metaaldeeltjes inzitten. Zou je de kleur aan willen passen, dan moet er zoveel toegevoegd worden dat de magnetische kracht veel te zwak wordt om nog effectief te zijn. Betekent dit dan dat jouw magneetbord of magneetmuur automatisch grijs moet zijn? Nee dit is niet nodig, je kunt de magneetverf namelijk ook overschilderen. Je kunt hiervoor een gewone verf kiezen in een kleur die jij graag wilt. Dit hoeft niet al te zeer ten koste te gaan van de magneetkracht en zo kun je dus toch een kleur gebruiken die past bij jouw interieur! Niet alleen kun je een gewone muurverf gebruiken voor het overschilderen in een andere kleur, je kunt hiervoor ook schoolbordverf gebruiken! Deze is tegenwoordig in verschillende kleurvarianten verkrijgbaar en het biedt je als extra pluspunt dat je dus ook kunt schrijven op het magnetische vlak! Zo heb je nog meer mogelijkheden en dat komt altijd goed van pas! Het werken met magneetverf is dan ook echt leuk om te doen!

Bijpassende magneten

Wil jij gebruik maken van magneetverf? Dan kun je dit kopen bij magneetverfmagneten.nl! Zij bieden een goede kwaliteit hiervan aan, zodat je echt een goed resultaat zult krijgen. Je kunt daarnaast bij hen ook heel goed terecht voor schoolbordverf en zelfs voor whiteboardverf! Zo kun je dus echt creatief aan de slag gaan! Daarnaast kun je bij hen ook allerlei toebehoren kopen, denk dan aan:

  • krijtjes
  • goudvernis
  • vernis met een glittereffect
  • speciale magneten

Hoewel je met magneetverf prima een oppervlak kunt creëren dat magnetisch is, is de kracht ervan toch minder sterk dan het geval is bij een echt magneetbord. Magneten die wat zwakker zijn hebben onvoldoende kracht om te blijven plakken op het beschilderde vlak, helemaal als er wat dikker papier opgehangen moet worden. Wil jij er zeker van zijn dat jij altijd een magneet hebt die krachtig genoeg is? Dan kun je deze dus het beste meteen ook kopen bij magneetverfmagneten! Als jij aan de slag wilt gaan met het creëren van een eigen magneetbord of een magnetisch vlak op deur of muur, dan kun je de benodigde magneetverf en bijbehorende magneten dus het best kopen bij genoemde webwinkel!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn