SEO teksten schrijven

28 november 2018

Posted in Webdesign en Webdevelopment

Merk jij dat jouw website maar erg weinig bekeken wordt en zou je daar verandering in willen brengen? Dan is SEO teksten schrijven een van de manieren waarop je dit kunt doen! Het probleem dat veel bedrijven ervaren, is dat hun website niet hoog in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google staat. Is dat problematisch? Ja, want dan kunnen mensen jou veel minder goed vinden. Je huidige klanten weten waar ze jou moeten zoeken, maar je zult niet veel anderen weten te bereiken. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat jouw positie in de zoekresultaten verbetert en een daarvan is SEO teksten schrijven. Enkel het creëren van betere content is niet altijd voldoende, maar het is zeker wel een belangrijke stap om te zetten. Niet alleen om beter gevonden te worden, maar ook om bezoekers op je pagina te houden, hen geïnteresseerd te krijgen zodat ze hopelijk overgaan tot een aankoop of het aanvragen van meer informatie. Ook om die reden is het dus van belang om aan de slag te gaan met goede SEO teksten schrijven.

SEO teksten schrijven, hoe werkt het?

Hoe ga je nu aan de slag met SEO teksten schrijven, wat voor zaken moeten hier in staan en hoe creëer je nu dergelijke content? Er is een aantal zaken wat je uit moet zoeken voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met het creëren van nieuwe of verbeterde content, te weten:

  • Wie is je doelgroep?
  • Wat is het doel van de pagina?
  • Op welke zoekwoorden wil je gevonden worden?
  • Yvonnerengers.nl

Dit zijn belangrijke punten om eerst voor ogen te hebben. Schrijf jij voor een jong publiek, dan zul je een andere schrijfwijze gebruiken dan wanneer je doelgroep bestaat uit senioren. Sluit daar ook aan wat aanschrijfvorm betreft, kies voor je/jij of u en doe dit dan ook consequent op je hele website. Voor goede SEO teksten schrijven is het ook belangrijk om het doel van de website voor ogen te houden. Wat wil jij hiermee? Wil je producten verkopen? Wil je bezoekers aansporen meer informatie op te vragen? Of wil je juist dat zij een bepaald bestand downloaden? Om gericht aan de slag te kunnen gaan, moet je weten waar je naartoe werkt. Dan komt er nog het punt van de zoekwoorden, op welke termen wil jij gevonden worden? Als je dit hebt bepaald, dan is het vervolgens zaak om tijdens het SEO teksten schrijven deze zoekwoorden een bepaald aantal keer te gebruiken en dan ook op bepaalde plekken in de tekst te plaatsen, dat verbetert jouw vindbaarheid in Google vaak enorm!

Zelf doen of laten doen?

Er komt dus nog wel wat kijken bij goede SEO teksten schrijven, de hierboven genoemde punten zijn slechts een paar van de zaken waar je aan moet denken bij het creëren van dergelijke content. Als jij wilt dat dit voor jouw website verbetert, dan kun je zelf aan de slag gaan met SEO teksten schrijven en op internet op zoek gaan naar de punten waar een dergelijke tekst aan moet voldoen. Je kunt hier heel veel informatie over vinden online, maar de vraag is dan natuurlijk wel altijd: wat werkt nu echt en wat niet? Welke informatie die ik vind klopt? Dat kan nog best wel lastig zijn! En dan moet je natuurlijk ook nog aan de slag gaan en content creëren die aan alle punten voldoet en die ook nog goed geschreven is, zonder spel- en taalfouten. Dat kan best lastig zijn allemaal. Daarom is het ook zeker geen slecht idee om een professional in te schakelen die voor jou SEO teksten schrijven kan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn