Vragen over 3d printing

7 januari 2017

Posted in Nieuws

mela-project - 3d printing

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen vragen over 3d printing. Het is dan ook een techniek die heel interessant is en waar veel mensen dan ook van gehoord hebben. Het is echter niet zo dat iedereen ook begrijpt hoe 3d printing nu precies werkt en dat is zonde. Wanneer u hier graag wat meer over te weten wilt komen, is het mogelijk om informatie op te zoeken via internet. In de meeste gevallen krijgt u dan echter een website te zien waar wel wat op staat, maar waar de algemene informatie verre van volledig is. Dat is natuurlijk zonde, omdat u graag meer wilt weten over 3d printing in het algemeen en misschien ook wel over het aanschaffen van een goede 3d printer. Wanneer u echt graag goede informatie over deze nieuwe manier van printen wilt lezen, moet u gaan kijken op mela-project.eu. Hier vindt u werkelijk alles over 3d printing en over het eventueel zelf kopen van een goede 3d printer. Het is ook mogelijk om een ontwerp te maken die helemaal aan uw wensen voldoet en deze in een goede 3d printshop te laten printen. Vaak is het zo dat u dan wel kennis van zaken moet hebben om te kunnen beslissen of de printshop in kwestie ook objecten van goede kwaliteit kan printen. U kunt in die gevallen eerst even nalezen op de website welke printshops de beste 3d printing aankunnen. Op de website vindt u daarnaast informatie over:

  • De verschillende soorten 3d printers
  • De materialen die nodig zijn om een 3d print te kunnen maken
  • Waar u in Nederland in 3d kunt laten printen

Door deze informatie goed te bekijken, weet u zeker dat u snel vindt waar u naar op zoek bent. Het is bijvoorbeeld ook een goed idee om eens wat meer te lezen over deze populaire techniek en waar er allemaal met een 3d printer wordt gewerkt. Het zal u verbazen hoeveel gebruik er al van een mooie 3d printer wordt gemaakt. Het is namelijk helemaal niet zo dat 3d printing uitsluitend gebruikt kan worden om leuke objecten mee te maken. In de medische industrie en in de bouw werkt men al lange tijd met 3d printing.

3D printing voor in de bouw en de medische industrie

In de bouw is het heel handig om met een goede 3d printer te werken. Deze apparaten zijn zeker niet zo zoals wij die thuis kunnen hebben staan. Er zijn veel grotere apparaten nodig om bijvoorbeeld onderdelen voor de bouw snel te kunnen printen. Hierdoor is er veel minder tijd kwijt en dat helpt natuurlijk ontzettend om de kosten te verlagen. 3D printing zal steeds groter worden en meer gebruikt gaan worden. Ook worden de objecten en de materialen die gebruikt worden steeds beter en is het resultaat daardoor steeds mooier. Niet alleen in de bouw wordt 3d printing meer en meer gebruikt, ook voor de medische industrie wordt steeds meer gewerkt met objecten die in 3d geprint zijn. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk om studenten te laten oefenen op 3d geprinte ledematen. Hierdoor hoeven ze niet voortdurend in de snijzaal op lijken te oefenen. In de toekomst zal het ook steeds vaker gebeuren dat een object dat met een 3d printer gemaakt is, wordt gebruikt als vervanging in het lichaam, denk bijvoorbeeld aan een nieuwe heup.

Veel informatie te bekijken

Op de website vindt u nog veel meer informatie, zodat u gemakkelijk een goed overzicht krijgt van de mogelijkheden van 3d printen. Het is op deze manier ook goed om te kijken wat u zelf met een 3d printer thuis zou kunnen doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn