Wat zijn de beste weegschalen?

14 mei 2021

Posted in Webwinkels en Webshops

In bijna alle huizen in Nederland zijn wel weegschalen te vinden. Dat is niet zo vreemd, een weegschaal is immers een handig hulpmiddel om in de gaten te houden hoe het met de gezondheid gesteld is. Een gezond lichaamsgewicht is immers van belang voor een gezond lijf. Weegschalen stellen jou in staat om je gewicht te meten. Door dit regelmatig te doen, merk je snel verschillen op. Verlies je snel gewicht zonder dat je op dieet bent gegaan, dan kan dit duiden op gezondheidsproblemen. Het is daarom goed om een beeld te hebben van je eigen lichaamsgewicht.

Verschillende soorten weegschalen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe weegschaal, dan kun je kiezen uit veel verschillende soorten weegschalen. Een heel bekende variant is de analoge. Deze heeft een schaalverdeling en een wijzer die aangeeft waar jij je op de schaal bevindt. Een groot voordeel van dit model is dat je hier geen batterijen voor nodig hebt. Hij werkt eigenlijk altijd. Wel is het zo dat het lastiger kan zijn om hem goed af te lezen. Is dit nu een nadeel? Wel als je graag heel precies bijhoudt hoeveel jij weegt, decimalen zijn niet te zien. Maar heel kleine schommelingen in je gewicht zijn zo ook niet te zien en dat kan voor een gevoel van rust zorgen. Wil jij wel heel nauwkeurig meten? Kies dan voor een van de digitale weegschalen. Deze geven over het algemeen je gewicht weer in één cijfer achter de komma. Zo heb je dus een nauwkeuriger beeld van jouw lichaamsgewicht. Hou er wel rekening mee dat er best schommelingen van een paar honderd gram tussen twee dagen kunnen zitten, doordat je bijvoorbeeld wat vocht vasthoudt. Schrik hier niet van als je opeens een iets hoger of lager cijfer op de weegschaal ziet staan. Naast de analoge en digitale weegschaal, kun je ook nog kiezen uit verschillende analyse weegschalen.

Meer dan kilo’s

Een weegschaal gebruik je in de eerste plaats natuurlijk om na te gaan hoe zwaar jij bent. Hoewel je gewicht wel iets zegt over je gezondheid, zijn er meer factoren die van belang zijn. Analyse weegschalen kunnen die in hun metingen meenemen. Zij meten bijvoorbeeld ook:

  • de spiermassa
  • de botmassa
  • de hoeveelheid lichaamsvocht
  • het lichaamsvet

Ligt jouw gewicht wat hoger dan eigenlijk aangeraden wordt? Dan hoeft dit geen probleem te zijn als jouw spiermassa en botmassa juist groot zijn. De hoeveelheid lichaamsvet is dan waarschijnlijk wel op een goed niveau en de extra kilo’s zitten vooral in spieren en botten. Analyse weegschalen zeggen dus veel meer over jouw gezondheid en over jouw conditie. Als je een weegschaal wilt gebruiken om gezonder te worden, dan is de analyse variant dus een uitstekende keus. Zo krijg je veel meer informatie over je lichaam dan alleen je lichaamsgewicht. Wil jij een dergelijke weegschaal kopen of kies je toch liever voor een analoge of digitale? Welk model je ook zoekt, bij PUCshop.nl vind je altijd de beste merken en modellen van iedere variant. Alle weegschalen die zij aanbieden zijn van de hoogste kwaliteit, dus je maakt hoe dan ook een goede keus!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn