Coniferen

27 september 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Wil jij ook in de winter graag groen in je tuin hebben? Dan moet je eens overwegen om coniferen te poten! Uiteraard zijn er wel meer planten die het hele jaar door hun kleur behouden, maar het fijne van de conifeer is dat deze redelijk groot van omvang is. Hierdoor heb je meteen een groter groen vlak buiten en dat zorgt eigenlijk direct voor meer sfeer! Daar komt als voordeel ook nog bij dat je met coniferen heel veel kanten op kunt. Zo kun je deze plantsoort in een haag gebruiken, maar je kunt ook gewoon eentje ergens neerzetten en deze uit laten groeien totdat hij zijn volle lengte en breedte bereikt heeft. Of je zet ze in een groepje bij elkaar neer en knipt ze in mooie vormen. Er is echt heel veel mogelijk, het is maar net wat jij zelf het mooist vindt en wat het best past bij de stijl en de omvang van jouw tuin. Als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een levendige manier om jouw achtertuin af te scheiden van die van de buren, dan is een haag van coniferen heel erg geschikt. Wil jij een echte blikvanger, dan kun je bijvoorbeeld in je voortuin een vrolijke conifeer poten!

Haag van coniferen

Steeds meer mensen kiezen er echter voor om de coniferen in een haag te planten en dit is ook logisch. Het is immers een heel mooie en natuurlijke manier om afscheidingen tussen verschillende percelen te creëren. Natuurlijk kun je hier ook schuttingen voor gebruiken, maar dit ziet er vaak toch wat steriel, grauw en saai uit. Terwijl een conifeerhaag er juist vrolijk en levendig uitziet. Bovendien is het voor de natuur ook beter om in plaats van schuttingen coniferen te gebruiken. De wortels van deze planten kunnen immers water opnemen en zorgen ervoor dat de grond goed bij elkaar gehouden wordt. Geen overbodige luxe met de forsere regenbuien die voor de toekomst verwacht worden. Bovendien bieden deze planten ruimte aan allerlei diertjes, zo kunnen insecten er in schuilen, wat voor vogels weer extra voedsel oplevert. En ook de vogeltjes zelf kunnen in de conifeer een nestje bouwen. Daar komt bij dat bijvoorbeeld egeltjes onder de coniferen door kunnen lopen, wat met een schutting geen optie is. In plaats van dat je dus heel afgebakende vakken creëert, biedt je de diertjes zo veel meer bewegingsvrijheid en dat komt hen zeker ten goede.

Kwaliteit tegen scherpe prijs

Wil jij hagen van coniferen planten, dan is het uiteraard wel van belang dat iedere gebruikte plant van een goede kwaliteit is, anders kun je immers met een gat in de heg te maken krijgen. Tegelijkertijd wil je er natuurlijk ook weer niet de hoofdprijs voor betalen, helemaal als je een grote tuin hebt en daardoor een flink aantal exemplaren nodig hebt kan dit anders erg duur worden. Wil jij:

  • sterke planten van een goede kwaliteit
  • scherpe prijzen
  • kiezen uit een ruim aanbod?

Dan moet je voor je coniferen absoluut naar Kwekerij Top&Top gaan! Je kunt bij hen heel eenvoudig je bestelling plaatsen via coniferen-bestellen.nl en daar vind je ook alle informatie over de verschillende soorten conifeer die er zijn. Ze geven jou alle informatie die je nodig hebt om je aankopen zo goed mogelijk te planten en te verzorgen. Zie jij het niet zitten om complete hagen aan te moeten poten bij jou thuis? Dan kunnen zij dit ook voor jou doen! Hun tuinman komt dan bij jou langs en doet het pootwerk voor jou! Met andere woorden, als jij coniferen in de tuin wilt, moet je absoluut je aankopen bij deze kweker doen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn