Een korte geschiedenis in licht, van kaarslicht tot led verlichting

13 april 2016

Posted in Nieuws

Bij verlichting draait het allemaal om sfeer. Maar sfeer is niet voor iedereen hetzelfde. In westerse woningen zie je veel kleine lampen met geel licht waarmee op subtiele wijze een warme en gezellige sfeer wordt gecreëerd. Maar niet iedereen vind gezelligheid belangrijk. Gezelligheid is niet voor niets een Nederlands woord. In het Engels kennen ze bijvoorbeeld helemaal geen woord als gezelligheid. In andere culturen is het dan ook niet vreemd dat een woning gewoon verlicht wordt met een TL buis. Een steriel wit licht is in de islamitische cultuur heel gewoon. In Rusland en voormalige Oostblok landen zie je vaak een grauw grijs licht en vaak ook gewoon met één heldere pit aan het plafond. Wij Nederlanders vinden dat uiteraard erg ongezellig, maar zo zie je dus wel dat sfeer per woning, per land en per cultuur heel anders wordt ingevuld. Het is daarom niet gek dat in Nederland LED verlichting heel populair is, terwijl in andere landen en culturen nog altijd gebruik wordt gemaakt van TL verlichting en gloeilampen. Om die reden is het geen gek idee om eens te kijken hoe we van vuur verlichting bij LED verlichting zijn uitgekomen. Voordat er elektriciteit was moesten we het huis verlichten met kaarslicht. Daarvoor hadden we enkel de zon, de maan en vuur om de wereld in de nacht te verlichten. Het is interessant om te zien hoe we ook nu nog het kaarslicht imiteren. Met kerst en in de winterperiode gebruiken veel Nederlanders kaarslicht om een gezellige sfeer te creëren. Maar ook de elektrische verlichting straalt zoals gezegd een geel licht uit dat vergelijkbaar is met het gele kaarslicht. Hoewel er dus heldere en goedkope halogeen spotjes te krijgen zijn en energiezuinige spaarlampen, kiezen veel Nederlanders nog altijd voor de traditionele gele spaarlampen. Ook dimmers zijn populair om het licht op een zachte wijze de kamer in de sturen. Dat is allemaal met het oog op de gezelligheid. LED verlichting klinkt heel modern en lijkt haaks te staan op de vertrouwde gezelligheid waar we al 2 duizend jaar aan gewend zijn. Toch is dat niet helemaal waar, want met LED verlichting kun je tegenwoordig prima zorgen voor een gezellige kamer. Je moet alleen even weten waar je LED verlichting kunt kopen waarmee je die gezellige sfeer kunt realiseren. LED verlichting met dim capaciteit is bijvoorbeeld prima geschikt om een kamer op de traditionele gezellige manier te verlichten. Je hebt tegenwoordig enorm veel keuze wat LED verlichting betreft en dat is natuurlijk fijn, want LED verlichting verbruikt minder energie en daarmee bespaar je geld en spaar je het milieu. De vraag is dan ook waar je de LED verlichting kunt kopen waarmee je tegelijkertijd geld bespaart en toch nog een gezellige sfeer kunt creëren. Het antwoord op die vraag vind je hieronder.

Gezellig LED verlichting vind je op pretmetled.nl

Op de website van pretmetled.nl vind je een uitgebreid assortiment met verschillende LED verlichting. Als je dus zeker wil weten dat je kwaliteit in huis haalt zonder daarmee de gezellige sfeer in gevaar te brengen, dan ben je bij pretmetled.nl zeker aan het juiste adres. Hier vind je namelijk LED verlichting voor overal in huis zoals in:

  • De badkamer
  • De woonkamer
  • De studeerkamer
  • De slaapkamer(s)
  • De hobbykamer
  • De keuken

Maar ook voor buiten het huis, waar je niet zoveel gezelligheid nodig hebt, kun je de juiste LED verlichting vinden op pretmetled.nl. Zo kun je bij deze website bijvoorbeeld ook bouwlampen bestellen. Veel LED verlichting wordt geïnstalleerd in de vorm van spots. Deze kun je als inbouwspots in het plafond aanbrengen. De gaten die gezaagd moeten worden kun je zagen met een speciale gatenzaag die je ook bij pretmetled.nl kunt bestellen. Je kunt het hele proces dus regelen via deze website. Hetzelfde geldt voor het schakelmateriaal. Wil je een gewone aan/uit schakelaar, dan kun je die ook bestellen bij deze website. Ook dimmers in combinatie met aan/uit schakelaars kun je zonder problemen bestellen bij pretmetled.nl. Het is dus een zeer complete website en je hoeft je geen zorgen te maken of bestellingen wel op tijd worden bezorgd en dergelijke, want pretmetled.nl beschikt over een webwinkel keurmerk en dat betekent dat de website zeer betrouwbaar is. Dit keurmerk wordt alleen toegekend aan websites die minstens een jaar lang hebben bewezen betrouwbaar te zijn. LED verlichting bestellen via deze website is dan zeker geen slecht idee.

Waarom bestellen bij pretmetled.nl?

Als je om je heen kijkt op zoek naar LED verlichting dan kom je natuurlijk verschillende websites tegen en verschillende fysieke winkels. De vraag die dan natuurlijk in je op komt is waarom je beter bij de ene winkel kunt bestellen dan bij de andere. Een goede reden waarom webwinkels in het algemeen beter zijn dan fysieke winkels heeft simpelweg te maken met de prijs. Of de artikelen nu beter zijn of niet, dat is per winkel anders, maar de prijzen zijn vrijwel altijd lager bij de webwinkels, omdat deze geen huur hoeven te betalen aan showrooms en dergelijke. Een voordeel van pretmetled.nl in het bijzonder is dat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Hoewel webwinkels over het algemeen dus inderdaad goedkoper zijn, kan dat voordeel verdwijnen als je veel verzendkosten en/of servicekosten moet betalen. Hierdoor kun je zelfs duurder uit zijn. Bij pretmetled.nl betaal je de prijs zoals die is vermeld op de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn