Infrarood paneel

13 april 2016

Posted in Nieuws

Hebt u al jaren een centrale verwarming en loopt het ten einde? Slaat hij vaak af en moet u hem vaak bijvullen? Is de monteur al langs geweest en heeft hij te kennen gegeven dat u een nieuwe installatie nodig hebt? Kies er dan voor om de verwarmingen in uw huis te vervangen voor panelen. Een infrarood paneel welteverstaan. Een infrarood paneel is een vierkant object dat u aan de muur in uw slaapkamer, woonkamer of welke kamer dan ook op kunt hangen. Het verspreid infrarode straling. Dit is een type straling die we met het blote oog niet kunnen waarnemen en die tevens ongevaarlijk is voor de mens. Mensen worden al snel schuw en angstig bij het woord “straling”. Een infrarood paneel is natuurlijk onschadelijk is voor de mens. Binnen het lichtspectrum vindt u het aan de rechterkant, tussen zichtbaar rood en microgolven. Dat zijn de golven die men gebruikt om voedsel mee op te warmen in een magnetron. Wist u trouwens dat er dieren zijn die wel infrarood kunnen waarnemen? Voornamelijk reptielen zoals adders en boa’s kunnen daarmee hun prooien detecteren. Afijn, deze tekst gaat niet over slangen maar over het infrarood paneel. Dit infrarood paneel kunt u bekijken op onze website: infraroodpanelen-parkstad.nl. U vindt er vele foto’s van de panelen in ons assortiment. Bekijkt u ze liever in het echt? Komt u dan eens langs in onze showroom. U vindt ons in Heerlen, Limburg. Voor veel Nederlanders misschien een flink eind uit de buurt maar mocht u eens in de nabijheid zijn of in de omtrek wonen, dan bent u van harte welkom. We kunnen vervolgens direct een offerte voor u opstellen als u graag een infrarood paneel wilt kopen. We willen u graag thuis laten voelen als u in de showroom bent. Dan kunt u het infrarood paneel wellicht alvast bij u aan de wand visualiseren. Daarom zijn de diverse gebieden in de showroom aangekleed zodat het lijkt alsof u zich in een slaapkamer of woonkamer waant. Hopelijk kunt u daardoor snel een keuze maken! Op onze website vindt u het adres, de openingstijden en een handige routebeschrijving naar onze showroom in Zuid-Limburg.

Een infrarood paneel is de nieuwe methode voor een lekker warm huis

Door een infrarood paneel op te hangen hebt u geen stalen verwarming meer nodig. Die verwarmingsbuizen kunnen weg en daar zult u heel wat ruimte mee besparen. Tevens kunt u het infrarood paneel op ooghoogte hangen. Een infrarood paneel is versierd met een leuk design. U hebt daarbij de keuze uit diverse mogelijkheden. Een mooie felle rode kleur met bijvoorbeeld een vlinder erop tot aan een minder opvallende tint zonder printje. Wilt u dat het infrarood paneel een wezenlijk en in het oog springend onderdeel van uw interieur uitmaakt? Of hebt u liever dat het versmelt met de rest van uw design? Wij zijn van alle markten thuis dus u vindt er vast en zeker een prachtig paneel tussen. Een centrale verwarming draait op stroom, water en vaak ook nog eens op gas. Het maakt gebruik van een combinatie van de drie belangrijkste energiebronnen in uw huis! Natuurlijk zult u een centrale verwarming nodig blijven hebben om warm water op te wekken en omdat u misschien niet in elke kamer een infrarood paneel gaat ophangen. Toch zullen uw rekeningen flink dalen dankzij het gebruik van een infrarood paneel. Een infrarood paneel werkt namelijk enkel op stroom. Een infrarood paneel heeft een compleet andere werking dan de verwarming. In tegenstelling tot het verwarmen van lucht, schijnt dit paneel op objecten, zowel levende als levenloze. Alles en iedereen in de kamer krijgt daardoor een aangename temperatuur. U hoeft daardoor niet in de buurt van het infrarood paneel te gaan zitten, want deze straling bereikt de gehele kamer zonder dat er al te veel interferentie en diffractie ontstaat. Bijkomende voordelen zijn dat u niet het probleem hebt dat slechts bepaalde plekken van de kamer warm worden en dat hete lucht naar boven stijgt zodat uw voeten koud blijven.

Zeg maar dag tegen die lelijke verwarmingsbuizen

Vanuit esthetisch oogpunt doet u er goed aan om voor deze panelen te kiezen. Maar dat is bij lange na niet de enige reden om hier voor te kiezen:

  • Het is een goede investering voor uw huis. Sterker nog, als u ze laat hangen als u wilt verhuizen, dan zal de waarde van uw huis zeker toenemen
  • Het ziet er zeer chique uit
  • Warmte wordt gelijk verdeeld over de kamer. Objecten zullen niet koud aanvoelen en u voelt sneller de warmte verspreid worden door de ruimte
  • Geldtechnisch gezien kan het een flinke investering zijn, maar dat hebt u binnen een jaar terugverdiend omdat u flink kunt besparen op uw gas-, water, en stroomrekening.

Hebt u hier verder nog vragen over en lukt het u niet om deze antwoorden op de site te vinden? Lukt het tevens niet om onze showroom te bezoeken? Dan kunt u natuurlijk ook uw prangende vragen naar ons toemailen door het online formulier in te vullen. Bellen kan uiteraard ook, doet u dat wel tijdens kantooruren? We horen graag van u! Zowel als hoofdverwarming zijn ze te gebruiken maar u kunt ze ook als bijverwarming gebruiken zoals in garages waar men normaal gesproken niet eens een hittebron heeft. De badkamer is ook een populaire plek. Hang uw handdoek eroverheen zodat u na het douchen of badderen een lekkere warme handdoek hebt zodat u snel droog bent.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn