Wat is een power bank?

22 april 2016

Posted in Nieuws

Een power bank is een apparaatje bedoeld om draadloos je telefoon of andere gadgets mee op te kunnen laden. Deze apparaatjes zijn erg klein, ze hebben slechts de grootte van een usb stick en zijn daardoor erg handig om mee te nemen. Je kunt ze heel eenvoudig in je tas of zelfs in je broekzak kwijt en daardoor kun je ervoor zorgen dat je ze altijd bij je hebt. Dat is natuurlijk erg handig, want je zult altijd zien dat de batterij van je telefoon leeg is op het moment dat je vertraging opgelopen hebt met de trein of in de file en je even naar je afspraak wilt bellen dat je wat later bent. Of dat je een noodgeval hebt of iemand dringend moet bereiken en je accu dan volledig leeg is. Dat is natuurlijk ontzettend onhandig. Want je kunt wel je oplader bij je hebben, een stopcontact om hem ook daadwerkelijk aan de lader te kunnen leggen is vaak niet aanwezig. Met een power bank los je dit probleem dus heel eenvoudig op. Deze werkt namelijk helemaal draadloos, je sluit hem gewoon aan op je telefoon en vervolgens wordt de energie die in de power bank opgeslagen zat overgezet naar de accu van je mobiel. Al deze apparaatjes hebben voldoende kracht om in ieder geval één keer je batterij weer helemaal vol te laden. Zolang jij er dus voor zorgt dat jouw power bank altijd helemaal opgeladen is, hoef je nooit meer voor het probleem komen te staan dat je niet meer kunt bellen, app’en of sms’en omdat je accu plotseling leeg is. Want zeg nu eerlijk, dit gebeurt toch eigenlijk altijd op momenten dat het heel slecht uitkomt?

Power bank kan meer opladen

We gaven het hierboven al even kort aan, de power bank is geschikt om verschillende soorten gadgets mee op te kunnen laden. We gingen net al even op de mobiele telefoon in, maar je kunt dit apparaatje bijvoorbeeld ook gebruiken voor het opladen van je:

  • fototoestel
  • mp3 speler
  • GPS systeem

Dat is natuurlijk ontzettend handig als je op vakantie gaat en je niet zeker weet of je altijd voldoende stroom bij de hand zult hebben om alles weer opnieuw op te kunnen laden. Ben je gewoon thuis, dan is de accu van dergelijke gadgets vaak groot genoeg om een hele dag mee door te komen en dan laat je ze gewoon ‘s avonds weer op. Maar ga je bijvoorbeeld kamperen met de tent en trek je veel rond, dan is een power bank echt een uitkomst. Je bent dan vaak maar kort op de camping en bovendien heb je niet steeds zin om in de kantine, wasserette of andere plek met stroomvoorziening rond te hangen enkel omdat je een accu van een van je gadgets op moet laden. Heb je een power bank bij de hand, dan kun je het gewoon daar mee doen en dan hoef je dus niet steeds bij je dure gadget te blijven of deze onbeheerd ergens achter te laten terwijl deze aan de lader ligt. En heb je wel een eigen veilige stroomvoorziening, dan heb je niet altijd voldoende stopcontacten voor al je accu’s. Zoals gezegd heeft een power bank altijd minstens voldoende kracht om een batterij eenmaal weer helemaal op te laden. Maar er zijn ook varianten verkrijgbaar met een veel hogere capaciteit. Daarmee kun je veel vaker een accu weer helemaal opladen en dit stelt je in staat om bijvoorbeeld al je gadgets weer helemaal van stroom te voorzien. Een grotere capaciteit kan dus echt een enorme uitkomst zijn. Bovendien hebben deze vaak ook een snellere werking, waardoor het overzetten van de stroom van het ene naar het andere apparaat een stuk sneller gaat.

Legetelefoon.nl biedt veel keus

Heb jij ook regelmatig te maken met het probleem van een batterij die plotseling leeg is, net als jij iemand moet bellen of een bericht wilt versturen? Ga jij vaak kamperen met de tent en ben je niet altijd in de gelegenheid om je telefoon of een van je andere gadgets aan de lader te leggen? Dan kan een power bank dus echt een uitkomst zijn. Bij Legetelefoon.nl bieden ze verschillende opties op dit gebied, van modellen met een capaciteit voldoende voor één keer opladen, tot modellen met een veel grotere capaciteit. Doordat een power bank gewoon een USB uitgang heeft, kun je al je gadgets er heel eenvoudig op aansluiten. Je hoeft er dus ook geen extra attributen voor mee te nemen en dat maakt de power bank tot een ideaal apparaat. Het is klein, licht en werkt snel en gemakkelijk, wat wil een mens nog meer? Ze zijn bovendien niet alleen geschikt voor verschillende soorten gadgets, ze werken ook op eigenlijk alle merken vanwege de handige USB aansluiting. Je kunt ze dus altijd blijven gebruiken, ook als je bijvoorbeeld een ander merk telefoon koopt. Voor de kampeerders vind je in deze webshop bovendien een power bank die weer opgeladen kan worden met behulp van een zonnepaneeltje. Zo heb je dus niet eens een stopcontact nodig om je powerbank na gebruik weer van de nodige stroom te voorzien. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld al wandelend of fietsend rondtrekt en steeds maar kort op een camping verblijft. Door gebruik te maken van de energie van de zon, kun jij dan toch al je favoriete apparaten blijven gebruiken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn